marți, 27 mai 2008

Cum e?

Cum e să ştii că eşti "prost"? Eşti dezamăgit. Iţi spui mereu:"Ce deştept sunt!", dar eşti mai "prost" decât credeai. Aparenţele înşeală.Nimeni nu te ajută, nimeni nu îţi spune ce să faci, cum să faci. Dai cu presupusul şi... uite... nu iese nimic. Dacă iţi forţezi un pic mintea pentru a găsi un răspuns, oboseşti. Ştiu. E greu pentru tine. Te bucuri foarte mult atunci când gaseşti o manea bună pe internet, când descoperi că poţi găsi hârtia igienică la un preţ mai mic la magazinul de lângă blocul tău. Este şi asta o realizare. Când mergi pe stradă te opreşti la fiecare om pe care îl găseşti inteligent şi...începi să îi adresezi nişte cuvinte nepotrivite,acestea, de fapt, reprezentându-te pe tine...Te uiţi la o etichetă de pe ambalaj ca şi cum ar fi o carte cu litere chirilice.Cu ochii îndreptaţi spre vest, aştepţi ca soarele să răsară.
Stai în casă şi te uiţi la televizor.Te bufneşte râsul atunci când îi auzi pe parlamentari făcând "mişto" de poporul pe banii căruia ei stau, dar...prostia îţi aparţine, deoarece tu eşti "poporul"! Nu te-ai gândit niciodată să faci un bine celor din jurul tău şi pur şi simplu să ţi ţii gura atunci când trebuie. Taci când greşeşti şi ţipi când prietenii tăi calcă strâmb. Încerci să dezlegi un mister şi anume, de ce scrie profesorul cu cretă albă pe tablă, de ce sunt pauzele numai de zece minute, de ce fetele poartă fuste scurte vara... Interesant. Nu vreau să mă iau de neuronii tăi, de modul tău de gândire, ci să te ajut, printr o metodă eficientă, aceea de a-ţi scoate prostia în evidenţă. Poate vei deveni om de afaceri, vei avea o vilă cu patru etaje, piscină, maşină şi vei ajunge mai deştept ca mine. Dar asta desigur, dacă eu nu te voi privi de sus, din avionul meu personal.
Împlineşti 18 ani, faci şcoala de şoferi şi îţi iei carnetul de conducere. Îţi scoţi maşina la plimbare.Un BMW, sau poate un Ferrari, ca să ieşi în evidenţă. A doua zi la ştiri:”A avut loc un accident de maşină pe DN1. Un adolescent şi-a pierdut viaţa în urma unei întreceri teribilste.”
Nu ştii ce să faci? Trist.Trezeşte-te la realitate şi nu mai trăi în nimic! Este adevărat ce se spune:’Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul.”Dar oare cu ce?

3 comentarii:

Grațiela spunea...

Prea adevarat =)))

Evelyn spunea...

Câtă dreptate!


Păcat...

Constantinov Rada spunea...

Adevarul de zi cu zi:>:))Poate cam exagerat, dar merge:))