duminică, 9 decembrie 2007

Stop!


Te scoli de dimineaţă, te dai jos din pat şi te duci la fereastră...Te uiţi pe stradă.Nu e nimeni.Trebuie să te întâlneşti cu prietenul tău cel mai bun. Dar ai o problemă. Nu vrei... Nu pentru că ţi- e lene, sau pentru că ai altceva de făcut, ci pentru că ţi s-a luat de mofturile lui, te-ai săturat ca el să fixeze data, ora şi locul întâlnirii şi chiar subiectul de discuţie. Spui stop! Spui adevărul... sau te pregăteşti să i-l spui, dar ai o reţinere. Ţi-e frică de răspuns.Un răspuns care ar putea fi nu tocmai cel pe care ţi-l doreai, însă cel pe care cu siguranţă îl aşteptai.Mda... frica de adevăr, frica de luare a iniţiativei te face să cedezi. Nu mai ştii care este adevărul adevărat, nu mai ştii sensul cuvântului prietenie. Societatea în care traim nu conteaza ...este adevarat că alegerea unui prieten este influenţată câteodata de cei din jur.Unul spune “Ce tare e! El/Ea i - a schimbat viaţa lui x, lui y...ş.a.m.d.”Altul zice “Dar cum să ai încredere în el/ea...??? Dupa câte a făcut, şi dupa cum arată şi...”.Iei sau nu în considerare aceste afirmaţii... e treaba ta. Însă adevărul adevărat este cel pe care îl ştii numai tu. Te zbaţi între lumină si întuneric, între doi pereţi. Realitate si fantastic. Minciună si adevăr. Prietenie şi... “prietenie”.
Ceasul bate ora două... dimineaţa. Nu te-ai dat jos din pat. Nu ai răspuns la telefon. Ai privit la pereţii plini de postere din camera ta. Ţi-ai pus întrebări şi posibile răspunsuri , dar tot nu ai înţeles... nu ai înţeles de ce atâtea obstacole.De ce totul e complicat.Poate că viaţa ar fi ar fi prea banală fără aceste mici sau mari “efecte”. Prietenul tău cel mai bun a venit la întâlnire. Acolo, la locul lui preferat. Pe aleea aceea de lânga blocul B 15. Da ... acolo... Locul lui preferat, ora lui... Te gândeşti de ce nu faceţi aceste alegeri impreună, de ce nu mai merge relaţia. Te duci din nou la fereastră. E ora cinci. Îl vezi. Pe bancă, în parc. A stat şi te-a aşteptat, crezând că vei apărea. Nu ai apărut nici a doua zi, nici... niciodată. Stop!
Opreşte-te!Nu conştientizezi ce faci?! De ce nu incerci să auzi ce spune cel de lângă tine, nu doar să asculţi? Trezeşte-te la realitate şi trăieşte în prezent. Trecutul ... o pagină din jurnal. Viitorul... cine ştie ce ... Prezentul... mereu ... Stop!

3 comentarii:

Constantinov Rada spunea...

Ador aceasta melodie "I'm not okay"- MCR!!! Sunt geniali:X:X::::::::!!!!!!! They rock!:)De altfel , mi se pare o alegere buna si pentru text;) Enjoy it!

Adolescent_Club spunea...

Acesta este textul tău?
Dacă da, e bun! Ai "creat" -în fine- ceva care îmi place!

Constantinov Rada spunea...

Multumesc! Si da, textul este al meu:). De obicei scriu autorul operelor care nu sunt create de mine:D